onsdag 10. desember 2008

En gang i Betlehem ...

En gang i Betlehem

"Juleevangeliet gjenfortalt i et enkelt språk, og med
uttrykksfulle, klare og fargerike illustrasjoner, som vil
levendegjøre julebudskapet for de minste"
Dette er en bok som anbefales for barnehagebarn i alderen 3-6år. Boken omfatter juleevangeliet på en vært enkel måte. Det er gode, uttrykksfulle illustrasjoner i klare, flotte farger. Det er mulig å leve seg inn i fortellingen ved hjelp av bildene som illustrerer teksten veldig godt. Bokens budskap er hvordan Jesus kom til verden. En koslig bok å lese for barna nå i juletiden, i og med at temaet i boken er Jesus fødsel, som er grunnen til at vi feirer jul.

* * *

En spennende bok for de minste. Verdt å lese med de små i barnehagen, eller de små i hjemmet ! Boken kan lånes på utallige biblioteker, og kan kjøpes i mange bokhandler.


* * *

Det er utrolig viktig å lese for barn, og gjerne billedbøker. Å lese bøker der barna kan se på bilder samtidig, utvikler fantasien deres ved at de lettere setter seg inn i fortellingen med bilder, enn om det ikke skulle vært bilder. Ofte, etter at barna har hørt en fortelling leker veldig mange barn det de har hørt, sett, oppfattet og fantasert om.
En god bok far barn og unge burde ha gode, kreative og fargerike bilder som illustrerer historien i boka. En god bok er en bok med godt, kort, forståelig språk, tilpasset barns evne til å oppfatte. De færreste barn skjønner dyp norsk med mange vanskelige ord. Det burde ikke være for mange bilder med mange og vanskelige detaljer. Enkle, oversiktlige bilder er ofte det beste !Boken er skrevet av Martin Pierce, og oversatt til norsk
av Eyvind Skeie. Desverre er det ikke mulig å finne noe om Martin Pierce på nettet.

Ingen kommentarer: