torsdag 25. september 2008

Aktivitetsdag 24/09 - 2008

Igår, Tirsdag 24. September hadde vi aktivitetsdag på Kalvøya hele BUFA gjengen.

Vår gruppe bestod av Mari, Julie, Patricia og meg. Vi ble lunsjgruppa, og skulle planlegge en aktivitet for å lage lunsj sammen med resten av gruppa. Valget vårt falt på pinnebrød og å lage tomatsuppe fra bånd av, ute i naturen. Ve ble nødt til å handle inn mat og liknende dagen i forveien, og lage ferdig deigen til pinnebrød, som to medlemmer på gruppa gjorde og hakke løk og lage buljong, som de to siste på gruppa vår gjorde ferdig.

Vi hadde helt en liter buljong i 8 forskjellige 1 1/2 litersflasker, som vi hadde tilberedt dagen før. Vi hadde også finhakket løk, som var lagt oppi 8 forskjellige plastposer med riktig mengde. I tillegg hadde vi en bolle med ferdig deig til pinnebrød.

Aktiviteten begynte med at vi delte klassen i 2 grupper, en til å lage pinnebrød og en til å lage tomatsuppe. Jeg var med på tomatsuppe-gruppa, der vi på nytt delte vår gruppe inn i to, slik at det ble 4 på hver primus. Gruppene fikk tildelt en skje hver, smør, rømme, tomatpurre, en liter buljong og en pose løk. Alle fikk til å begynne med en innføring i hvordan tilberedningsmåten var, før vi satte i gang, på hver vår primus.

Aktiviteten ble ikke helt som planlagt, i og med at dette tok lenger tid en forventet. Kun den ene gruppen lagde tomatsuppe, og når dette var laget forskynte gruppa som hadde laget pinnebrød seg av denne suppen. I og med at stemninga var så ålreit og avslappet, beste vi oss for å lage to omganger til med suppe, slik at alle skulle få. Derfo ble det til at jeg og ei annen fra min gruppe lagde ekstra tomatsuppe, slik at alle skulle få sjangsen til å smake på suppa.

Vi hadde laget dobbelt så mye buljong som vi egentlig trengte, og tatt med det dobbelte av ingredienser som vi egentlig hadde trengt. Men - det er bedre å ha for mye enn for lite !! Til neste gang kan det være lurt å beregne mer nøyaktig hva som er riktig mengde og posjon!

Vi fikk vel best til å få alle inkludert i å lage pinnebrød. Det kan nok ha noe med at det kun var 2 primuser og at pinnebrød var lettere å lage, og at det tok kortere tid. Tror nok også noen var litt redde for å lage tomatsuppe, i og med at de ikke helt med en gang skjønte hva det gikk ut på og hva de skulle gjøre - men, det ble gjort til slutt og det ble veldig godt i forhold til forventningene!
Dersom vi skulle gjort aktiviteten burde vi fått tak i flere primuser, slik at det er mulig at fler får laget tomatsuppe. Det kunne også vært greit å la alle ta pinnebrød først, også lagde alle tomatsuppe etterpå. Da ville det nok eventuelt kunne blitt enklere og mer system i rotet :) Vi burde også ha beregnet hvor mye suppe vi skulle hatt bedre, slik at halvparten ikke hadde blitt igjen etter måltidet.


De andre aktivitetene vi var med på var morsomme, mange av dem i allefall ! Noen av de var tok jeg vel antakeligvis en litt tidlig beslutning på, men så fort man kom igang var det gøy ! Likte spesielt godt 2 aktiviteter! Jeg mener at aktivitetsdagen var godt gjennomført, og de ulike gruppene hadde jobbet godt med forarbeidet. Alt i alt, en flott aktivitetesdag folkens !
Det var også mange aktiviteter man kan ta med seg videre og bruke når man skal ut i yrkeslivet, og jobbe med barn og unge. De fleste aktivitetene passet begge aldersgrupper, og kan være spennende og interessante for disse aldersgruppene!

1 kommentar:

Anette sa...

Hei Mariann
En fin aktivitet og et flott alternativ til pølse... det finnes jo egentlig så mange muligheter bare man tenker seg litt om!

Bra at dere endret opplegget deres litt underveis, det er viktig å kunne endre på en plan når man ser dette blir nødvendig... og det gjorde dere på en fin måte!

Fint at du har fått ideer til aktiviteter du kan bruke selv i praksis! Helt enig med deg at det var en fantastisk dag!! :-)